Voorzethor

De voorzethor van Filstar is een eenvoudige en doeltreffende oplossing voor naar buitendraaiende ramen. Bij Filstar heeft u de keuze uit 3 verschillende profielen, twee profielen voor “op” en één ander type voor “in” de dag. De Filstar voorzethor wordt op het kozijn geplaatst en doormiddel van wervels vastgeklemd. Om het raam te bedienen kan de voorzethor eenvoudig van het kozijn worden gehaald.

Profielen

Er kan gebruik worden gemaakt van een profiel welke zeer geschikt is voor montage "in de dag". Bij dit type voorzethor valt slechts een dunne flens op het kozijn zodat het kozijn vlak blijft. Dit kan in sommige gevallen noodzakelijk zijn, zoals bij een strak tegen het kozijn gemonteerde luxaflex.

De twee andere profielen zijn geschikt voor "op de dag" montage. Met deze profielen wordt een slank kader van 19mm of 30mm gemaakt waartussen het gaas wordt gespannen. Dit frame wordt op het kozijn gemonteerd door middel van wervels. Eventueel kan dit type voorzethor worden voorzien van scharnieren aan de bovendorpel. Hierdoor wordt het bedieningsgemak vergroot bij het bedienen van het raam.

Horren voorzethor

voor "op de dag"

Kleuren profielen

De voorzethor 30mm (met borstel) valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het kozijn. De meest gebruikte kleuren (8 kleuren) heeft Filstar voor het standaard 30mm profiel op voorraad. Naast de standaard kleuren kan Filstar de voorzethor in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts met enkele dagen verlengt.

Standaard kleuren 34mm profiel
RAL 5011 RAL 6009 RAL 6064 RAL 7016
RAL 8022 RAL 9001 RAL 9010 RAL 9016

Gaas

Het standaard gaas wat toegepast wordt in de inklemhor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Filstar levert de inklemhorren standaard met grijs gaas. Naast het standaard gaas kan Filstar de inklemhor voorzien van extra fijn gaas, pollenwerend gaas en petscreen.

Horren voorzethor

voor "in de dag"

Afmetingen

Filstar kan de voorzethor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting raam. Ook is het systeem geschikt voor veel uitzetramen. Standaard wordt er van een hoogte of breedte van 1500mm een tussenstijl toegepast. Hierdoor blijven de profielen recht bij het strakgetrokken gaas. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met de technische gevolgen.

Monteren

Voor montage heeft u slechts een schroevendraaier nodig. De bij geleverde vier wervels worden per stuk met één schroef gemonteerd.

Vragen of extra hulp nodig?

Staat de voorzethor die jij zoekt er niet tussen of wil je graag wat extra hulp of advies?
Neem contact op met Lesley Hendriks, hij helpt je graag. Bel +31(0)6 14 84 74 93 of mail naar lesley@filstar.nl