scharnierende hordeur

Het systeem behoort tot één van de meest solide oplossingen bij enkele deuren.

Het voordeel van het systeem is dat het weinig bewegende delen heeft, hierdoor kan er simpelweg weinig kapot gaan. Doordat Filstar zware aluminium profielen gebruikt kunnen deuren tot een maat van 1300 x 2600mm geleverd worden.

Bediening

Op een door u aangegeven hoogte wordt de deur met een tussenbar (kalf) geleverd. Deze tussenbar is voorzien van een handgreep waarmee u de hordeur eenvoudig kan bedienen.

De deur blijft in de gesloten stand door een krachtig magneet waardoor hij ook bij hevige wind niet zal open waaien. Een borstel rondom in het profiel zorgt naast een perfecte afsluiting ook voor een zachte sluiting.

Kleuren profielen

Standaard kleuren
RAL 8019 RAL 9001 RAL 9010 F1 Geanodiseerd

Optioneel zijn andere kleuren mogelijk.

Gaas

Standaard wordt zwart gaas toegepast. Optioneel is grijs leverbaar.

Systemen

De Filstar scharnierende hordeur wordt op maat geleverd, en is voorzien van een tussenbar (kalf). Standaard is een gemonteerde tussenbar en schopplaat. De hoogte van de schopplaat kunt u bij de bestelling opgeven. Standaard word deze aluminium plaat in de zelfde kleur gemoffeld als het frame.

Kozijntypen

De scharnierende hordeur is geschikt voor kunststof, aluminium en houten kozijnen. De scharnierende hordeur kan aan de binnen- of buitenzijde op het kozijn gemonteerd worden.

Monteren

Tips & tricks

Bij montage is het belangrijk dat de hordeur waterpas wordt gemonteerd. Het beste manier is om de hordeur eerst tegen het kozijn te houden en vervolgens de scharnieren af te tekenen. Nadat u de montagedeel van het scharnier op het kozijn heeft geschroefd kunt u eenvoudig de deur `in het scharnier hangen` Als de deur hangt kan de magneetsluiting op de juiste plaats gemonteerd worden.

Vragen of extra hulp nodig?

Staat de scharnierende hordeur die jij zoekt er niet tussen of wil je graag wat extra hulp of advies?
Neem contact op met Lesley Hendriks, hij helpt je graag. Bel +31(0)6 14 84 74 93 of mail naar lesley@filstar.nl