Raamrolhor

Filstar raamrolhor behoort tot de topklasse raamrolhorren. Hij is prettig te bedienen en ook nog eens zeer stijlvol afgewerkt. Deze hor zit vol extra’s waaronder gaasopsluiting tegen het mogelijk uitwaaien van het gaas en een speedreducer, die er voor zorgt dat de raamrolhor met een rustige constante snelheid terug loopt.

Bediening

In open toestand zit het gaas opgerold in de aluminium cassette op de bovendorpel. Het gaas loopt door het in kleur gecoate zijrails. Het sluiten gaat eenvoudig door het bedieningsprofiel tot aan het eind van de geleiders te trekken, automatisch klikt het bedieningsprofiel vast. Voor het openen duwt u het profiel nogmaals naar onderen en de hor rolt in een rustig tempo weer terug in de gaascassette.

Horren raamrolhor

Kleuren profielen

Standaard kleuren zijn RAL 7016 (antracietgrijs), RAL 9001 (crème ) , RAL 9010 (wit). Het is tegen meer prijs mogelijk de in een andere RAL kleur te coaten.

Gaas

Het standaard gaas wat toegepast wordt in de raamrolhor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Filstar levert de raamrolhor met zwart gaas.

Horren raamrolhor

Systemen

De raamrolhor is standaard leverbaar tot een hoogte van 1700mm en optioneel te bestellen tot 2600mm en een breedte van 1600mm. De geleiders worden op maat bijgeleverd. Het geleide rail van de raamrolhor is voorzien van stevige borstels hierdoor wordt voorkomen dat het gaas er uit waait.

Meten en monteren

De raamrolhor kan “op en in de dag” gemonteerd worden. Bij montage op de dag dient er voldoende ruimte te zijn voor cassette (43mm) en geleiders (30mm links en rechts). Voor het bestellen van de raamrolhor dient u naast kleur en aantal de breedte maat van de cassette op te geven, en de hoogte van de totale hor inclusief cassette.

Voor het monteren heeft u een schroevendraaier nodig. Aan de gaascassette zitten strips waar u eenvoudig de geleiderails aan vast schuift . De geleiders zijn voorgeboord voor bevestiging met schroeven op het kozijn.

Vragen of extra hulp nodig?

Staat de raamhol die jij zoekt er niet tussen of wil je graag wat extra hulp of advies?
Neem contact op met Lesley Hendriks, hij helpt je graag. Bel +31(0)6 14 84 74 93 of mail naar lesley@filstar.nl