Plissé raamhor

De plissé raamhor van Filstar is (naar keuze) horizontaal en verticaal te bedienen. Het frame is gemaakt van stevige aluminium profielen (42mm x 22mm). De in verstek gezaagde hoeken zijn verbonden door zeer zware aluminium verstekhoeken waardoor het geheel een solide eenheid vormt. Het geplisseerde gaas wordt geleverd in de kleur antraciet en heeft een luxe uitstraling.

De plissé raamhor is uitermate geschikt voor naar buiten-draaiende ramen en dakramen en kan zowel in- als op de dag gemonteerd worden.

Bediening

In open toestand zit het geplisseerde gaas opgevouwen in de aluminium cassette aan de bovendorpel of aan één van de zijdorpels. Het gaas loopt door het in kleur gecoate rails. Het bedienen gaat eenvoudig door het bedieningsprofiel van aluminium naar de gesloten stand te schuiven. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een veer blijft het bedieningsprofiel staan waar je hem los laat. Hierdoor is een vergrendeling van de hor door middel van een magneet of sluitclip niet nodig.

Afhankelijk van de situatie kan gekozen worden voor bediening van boven naar beneden (verticaal) of van links naar rechts of vice versa( horizontaal).

Horren plisse raamrolhor

Kleuren profielen

Standaard kleuren zijn RAL 7016 (antraciet), RAL 9001 (crème) en RAL 9010 (wit). Het is tegen meerprijs mogelijk de plissé raamhor in een andere RAL kleur te coaten.

Systemen

De plissé raamhor is leverbaar tot een breedte van 1700mm en een hoogte van 1600mm.Het geheel wordt op maat geleverd. De verticale profielen zijn naar keuze voorgeboord voor montage op- of in de dag.

Gaas

Het standaard gaas wat toegepast wordt in de raamrolhor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Filstar levert de raamrolhor met zwart gaas.

Meten en monteren

Voor het bestellen dient u de buitenwerkse maten van het frame op te geven. Ook bij montage in de dag kunt u zelf een eventuele speling er van af trekken.

Voor het monteren heeft u alleen een schroevendraaier nodig. De verticale profielen zijn voorgeboord voor bevestiging met schroeven op het kozijn.

Vragen of extra hulp nodig?

Staat de plissé raamhor die jij zoekt er niet tussen of wil je graag wat extra hulp of advies?
Neem contact op met Lesley Hendriks, hij helpt je graag. Bel +31(0)6 14 84 74 93 of mail naar lesley@filstar.nl