Inzethor

De inzethor van Filstar is in het bijzonder geschikt voor de draai-valramen in kunststof én in hout. Bij Filstar heeft u de keuze uit 4 verschillende profielen zodat voor nagenoeg elk naar binnen draaiend raam er een passende inzethor gemaakt kan worden. Het grote voordeel van de Filstar inzethor is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven, maar Filstar beveelt aan om de inzethor in de winter op te bergen.

Profielen

Er kan gebruik worden gemaakt van een “diepte” van 20, 28, 34 en 45mm. De 20mm horprofielen zijn zeer geschikt voor vlakke kunststofkozijnen in combinatie met bijvoorbeeld rolluiken of screens. Het 34mm profiel is standaard en dus het meest gebruikt. De 45mm profielen worden vaak gebruikt wanneer er in het draaideel een ventilatierooster is geplaatst. Door de extra diepte blijft het uit-stekende rooster in veel gevallen vrij van het horgaas.

Horren inzethor

Kleuren profielen

De meest gebruikte kleuren (14 kleuren) heeft Filstar voor het standaard 34mm profiel op voorraad. Naast de standaard kleuren kan Filstar de inzethor in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts met enkele dagen verlengt.

Standaard kleuren 34mm profiel
RAL 9001 RAL 9010 RAL 9016 RAL 6009
RAL 6064 RAL 5004 RAL 7016 RAL 9006
RAL 5011 RAL 3005 RAL 8014 RAL 8022
RAL 7039 F1 geanodiseerd

Gaas

Het standaard gaas wat toegepast wordt in de inzethor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Filstar levert de inzethorren standaard met grijs gaas. Naast het standaard gaas kan Filstar de inzethor voorzien van extra fijn gaas, pollenwerend gaas en petscreen.

Horren inzethor

Afmetingen

Filstar kan de inzethor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting draai-valraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen maar ook voor draai-valdeuren bij een weinig gebruikt balkon. Standaard wordt er vanaf een hoogte of breedte van 1500mm een tussenstijl toegepast. Hierdoor blijven de profielen recht bij het strakgetrokken gaas. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met de technische gevolgen.

Monteren

De inzethor van Filstar wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. Door het draaideel geheel te openen (in de draaistand) kan de inzethor, eerst met de onderzijde op de dorpel van het kozijn worden gezet. Daarna duwt u de bovendorpel aan zodat het geheel vast geklemd blijft door de roestvaste verenstalen clips aan de bovenzijde.

Vragen of extra hulp nodig?

Staat de inzethor die jij zoekt er niet tussen of wil je graag wat extra hulp of advies?
Neem contact op met Lesley Hendriks, hij helpt je graag. Bel +31(0)6 14 84 74 93 of mail naar lesley@filstar.nl