Inklemhor

De inklemhor van Filstar is geschikt voor nagenoeg alle naar binnendraaiende kunststof- en houtenramen met verdiepte kozijnprofielen. Met het inklemhor systeem hangt de hor met 1mm dikke roestvast stalen clips aan de opening van het kozijn. Het grote voordeel van de Filstar inklemhor is dat er nagenoeg niets tussen de afdichting van het raam zit waardoor het raam zonder verdere afstelling van sluitnokken perfect sluit. Door de mohair borstel is de afdichting voor insecten gegarandeerd. De inklemhor wordt gemonteerd zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven, maar Filstar beveelt aan om de inklemhor in de winter op te bergen.

Horren inklemhor

Kleuren profielen

Naast de standaard kleuren kan Filstar de inzethor in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts met enkele dagen verlengt.

Standaard kleuren 34mm profiel
RAL 5011 RAL 6009 RAL 6064 RAL 9001
RAL 9010 RAL 9016 RAL 7016 RAL 8022

Gaas

Het standaard gaas wat toegepast wordt in de inklemhor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Filstar levert de inklemhorren standaard met grijs gaas. Naast het standaard gaas kan Filstar de inklemhor voorzien van extra fijn gaas, pollenwerend gaas en petscreen.

Horren inklem

Afmetingen

Filstar kan de inklem hor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting draai- valraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen. Standaard wordt vanaf een hoogte van 1500mm een tussenstijl toegepast. Hierdoor blijven de profielen recht bij het strakgetrokken gaas. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met de technische gevolgen.

Monteren

Voor de montage van de inklemhor wordt gebruik gemaakt van RVS beugeltjes welke aan de hor zijn gemonteerd. Er is keuze uit draai- en schuifklemmen in verschillende afmetingen. Graag adviseren wij u over welke klemmen het best passen bij uw kozijnen.Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De inklemhor wordt zonder boren of schroeven gemonteerd. De hor wordt in de sponning vastgezet door de RVS klemmen.

Vragen of extra hulp nodig?

Staat de inklemhor die jij zoekt er niet tussen of wil je graag wat extra hulp of advies?
Neem contact op met Lesley Hendriks, hij helpt je graag. Bel +31(0)6 14 84 74 93 of mail naar lesley@filstar.nl