Alu-click

De alu-click van Filstar is geschikt voor nagenoeg alle naar binnendraaiende aluminium ramen. Met het alu-click systeem hangt de hor met 0.3mm dikke roestvaste verenstalen clips aan het kozijn.Het grote voordeel van de Filstar alu-click is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven, maar Filstar beveelt aan om de alu-click in de winter op te bergen.

Kleuren profielen

De inzethor valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het kozijn

De meest gebruikte kleuren (14 kleuren) heeft Filstar voor het standaard alu-click profiel op voorraad. Naast de standaard kleuren kan Filstar de alu-click in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts enkele dagen verlengt.

Standaard kleuren 34mm profiel
RAL 3005 RAL 5004 RAL 5011 RAL 6009
RAL 6064 RAL 7016 RAL 7039 RAL 8014
RAL 8022 RAL 9001 RAL 9006 RAL 9010
RAL 9016 F1 geanodiseerd
Horren alu-click

Gaas

Het standaard gaas wat toegepast wordt in de alu-click is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Filstar levert de alu-click standaard met grijs gaas. Naast het standaard gaas kan Filstar de alu-click voorzien van extra fijn gaas, pollenwerend gaas en petscreen.

Horren alu-click

Afmetingen

Filstar kan de alu-click op maat maken voor nagenoeg elke afmeting draai- valraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen. Standaard wordt er een tussenstijl toegepast. Hierdoor blijven de profielen recht bij het strakgetrokken gaas. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met de technische gevolgen.

Monteren

De alu-click van Filstar wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. Door het draaideel geheel te openen (in de draaistand) kunt u de alu-click, eerst met de bovenzijde aan de dorpel van het kozijn haken. Daarna laat u de hor met de verenstalen clips over de onderdorpel zakken.

Vragen of extra hulp nodig?

Staat de alu-click hor die jij zoekt er niet tussen of wil je graag wat extra hulp of advies?
Neem contact op met Lesley Hendriks, hij helpt je graag. Bel +31(0)6 14 84 74 93 of mail naar lesley@filstar.nl